dijous, 18 de juny del 2009

A la plaça del Gas hi falta el Gas... i la plaça!

On fa uns anys hi havia el vell “gasòmetre” que dóna nom al carrer, entre els carrers Gasòmetre, Pare Font, Roger de Llúria i Gibert, ara hi ha un gran descampat. Amb la febre de la construcció, van enderrocar el vell edifici amb l’objectiu de fer pisos i més pisos. A més, es deixaria un espai per a una plaça pública.

Aquesta plaça, segons mostra la web de l’Ajuntament de Terrassa, ja té nom: plaça de les Ordidores. És aquí quan hom es pregunta quina relació, si és que n’hi ha alguna, que ho dubtem, té el nom de la plaça amb el lloc on es troba. Creiem que el més adient per aquest emplaçament és el nom de plaça del Gas, un nom fàcil de conèixer, de relacionar amb la història del barri i que, popularment, és ja escampat entre molts veïns del barri. Per aquest motiu, demanem a l’Ajuntament que revisi la situació d’aquesta futura plaça i es repensi el nom que l’assignarà. No estaria de més obrir un espai de diàleg i debat real per tal que siguin els propis veïns del barri el nom que volen per la plaça.

D’altra banda, i com ja hem fet esment, la plaça de Gas és, ara per ara, un solar, sense res en peu, i amb brutícia i males herbes que es van acumulant. A més, la tanca metàl•lica que envolta el solar està caiguda per moltes zones i, juntament amb les herbes que hi surten, dificulta el pas per les estretes voreres, fins al punt que una persona minusvàlida o un cotxet per a nadons no hi caben. Exigim que es comenci ja la urbanització, al menys, de la plaça pública. Com a mínim, exigim que s’envolti el perímetre amb una estructura sòlida (ja sigui metàl•lica o d’obra) i es reparin les voreres, alhora que es netegi correctament i de manera periòdica l’interior. No estaria de més que s’habilitessin entrades al descampat i, mentre no es construeix, es permetés aparcar cotxes a l’interior per tal de solucionar momentàniament un altre problema al barri: la falta de places d’aparcament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada