dimecres, 10 de juny del 2009

D'esquenes al barri

L’Associació de Veïns del barri del Segle XX, el passat 14 de febrer, en Assemblea de Veïns, va aprovar fer una comissió per a elaborar i presentar a l’Ajuntament una proposta de la reurbanització de la carretera de Rubí. Tot volia anar molt ràpid, i la Junta de l’Associació de Veïns donava per fet que tot sortiria bé. I això mai ha passat en aquest barri.

Aquesta Associació de Veïns s’ha queixat en diverses ocasions de la “falta de transparència” de l’Ajuntament. Des d’Alternativa Segle XX convidem a comprovar la seva pròpia transparència… i eficàcia. Ja som al mes de juny i és vertaderament dubtós si hi ha hagut algun progrés. En qualsevol cas, la falta de transparència de la Comissió de la carretera de Rubí és òbvia. I no només això: creiem que per portar a terme una reurbanització s’han de tenir en compte les opinions, sobretot, dels veïns afectats, quelcom que ara mateix hi manca. Per tant, demanem que l’Associació de Veïns obri un veritable espai de diàleg i debat per tal de valorar la manera més adient de la nova urbanització de la carretera de Rubí.

D’altra banda, i aprovat només per les persones que componen la Junta directiva de l’Associació de Veïns, “la mateixa Comissió Mixta de treball de la Carretera de Rubí s'aprofitarà per a treballar sobre la reurbanització del carrer Lepant des d'Avinyó fins a Joan Monpeó, i la reurbanització de la Plaça del Segle XX”. Ignorem si pot haver-hi una mostra més perfecta de valors antidemocràtics en aquesta associació. Exigim que es convoquin els veïns en Assemblees i que sigui per democràcia directa com es prenguin aquestes decisions. Els qui principalment han de decidir el futur dels seus carrers o places són els veïns que hi fan vida allà.

Demanem que es facin noves comissions per a cada cas (carretera de Rubí, carrer Lepant i plaça Segle XX) en les quals hi hagi, d’una vegada per totes, pluralitat. I per a això, cal arribar al veïnat. Si l’Associació de Veïns continua donant l’esquena al seu barri, la mobilització, sempre, serà impossible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada